Smukke kuglestjerner flettet af 24 strimler af bredt gavebånd

Smukke kuglestjerner flettet af 24 strimler af bredt gavebånd

Kuglestjerner – når 4 strimler bare bliver for kedeligt

For omkring 10 år siden sad jeg og flettede små stjerner af gavebånd. Og jeg kedede mig faktisk lidt midt i al gavebåndet. Det var ikke så udfordrende at flette små stjerner mere. Der skulle ske noget nyt! Jeg googlede flettede stjerner, for at se om ikke man kunne gøre noget andet. Og jeg faldt over en opskrift, hvor der skulle bruges 24 strimler! Dét skulle prøves!

Den første kuglestjerne tog lang tid. Det var lidt en udfordring at finde hoved og hale i alle de ender. Men det gik meget hurtigere med de næste – nu havde jeg nemlig knækket koden. Og min påstand er: Kan du flette en almindelig stjerne – så kan du også flette en kuglestjerne!

 

DIY – sådan fletter du kuglestjerner med 24 strimler

Jeg har forsøgt at lave en opskrift på kuglestjernerne (jeg kan nemlig ikke huske, hvor jeg fandt den henne i sin tid). Men det er godt nok ikke nemt at tage billeder, hvor man rent faktisk også kan se, hvor langt man er. Med 24 strimler, dvs. 48 ender (!), så er der jo strimler og ender over alt! I et forsøg på at gøre billederne lidt mere overskuelige, har jeg valgt at flette med 6 forskellige farver. Kuglestjernen består nemlig af 6 stjerner. Hvis du tænker på 6 halve stjerner (kun flettet på den ene side), sat på en terning – så har du den faktisk. Næsten. Den skal jo lige flettes sammen, og ikke klippe/klistres. Men nu har du en god ide om, hvordan den hænger sammen.

Lad os prøve at følge en stjerne fra start til slut 🙂

Start med at klippe 24 strimler af bredt gavebånd (det er meget nemmere at lave dem af gavebånd end traditionelle papirstrimler – gavebåndet glider lettere igennem).

DIY (1) - 24 strimler - her i 6 forskellige farver

DIY (1) – 24 strimler – her i 6 forskellige farver

 

Tag først 4 strimler og flet bunden af en stjerne. Gentag i alt 6 gange.

DIY (2) - Alle 6 bunde er lavet

DIY (2) – Alle 6 bunde er lavet

 

Tag 2 bunde og klap dem sammen. Flet 2 takker ved at bruge enderne fra begge bunde. Gentag i alt 2 gange.

DIY (3) - 2 bunde flettet sammen

DIY (3) – 2 bunde flettet sammen

 

DIY (4) - 2 x 2 bunde flettet sammen

DIY (4) – 2 x 2 bunde flettet sammen

 

Tag de 2 sammenflettede par, og klap dem sammen. Flet dem sammen på samme måde (Rød + guld, hvid + lilla). Nu har du 4 sider af en terning, flettet sammen.

DIY (5) - 4 bunde flettet sammen

DIY (5) – 4 bunde flettet sammen

 

Tag nu en bund mere (sølv), og flet den sammen med de 4 sider (den bliver terningens bund). Gentag med den sidste bund også (sort – den bliver terningens top).

DIY (6) - 5. side på terningen (bunden)

DIY (6) – 5. side på terningen (bunden)

DIY (7) - Alle 6 sider i terningen er flettet sammen

DIY (7) – Alle 6 sider i terningen er flettet sammen

 

Nu har du en terning, der er flettet sammen med 24 flade takker. Nu skal du i gang med toppene/bjergene. Og du starter bare fra en ende af…!

DIY (8) - Nu kan du begynde at flette toppene

DIY (8) – Nu kan du begynde at flette toppene/bjergene

 

Når du har flettet alle toppene/bjergene, så skal du i gang med en spids saks og klippe enderne. Vær lidt forsigtig – og tjek, at du ikke har glemt at flette noget. Det er så ærgerligt at få klippet enderne af, hvis man har glemt en top/et bjerg.

DIY (9) - Kuglestjernen er færdig

DIY (9) – Kuglestjernen er færdig

 

Så er stjernen færdig! 🙂 Og denne er vist mere sjælden end køn… Jeg synes nu bedst om ensfarvede kuglestjerner 🙂

 

Kuglestjerner på juletræet

Jeg blev fuldstændig bidt af disse kuglestjerner. Så inden jeg fik set mig om, havde jeg så mange hvide kuglestjerner, at det blev dem, der kom på juletræet. Og det er det stadig. De er så fine på juletræet – de ligner nærmest snebolde eller kæmpe snefnug. Jeg har desværre ikke noget ordentligt billede af et af vores juletræer med kuglestjerner, og da vi først pynter juletræet 1-2 dage før jul, kan jeg heller ikke tage et endnu. Men hvis jeg husker at tage et godt billede, så skal jeg nok opdatere dette indlæg 🙂

Kuglestjernerne er også søde som bordpynt, eller hængt op i små grupper af 3. Igen – det er kun fantasien, der sætter grænser.

Jeg håber, jeg har inspireret dig til at gå i gang med kuglestjernerne. De første er en udfordring, og de vil imponere de fleste.

Kh. Lise

 

Opdateret 8/12-18
P.s. Når du bliver træt af kun at flette med 24 strimler, så har jeg den næste udfordring klar til dig: Vil du flette en stjerne med 72 strimler?

 

Opdateret 11/11-19
P.p.s. Hvis du ikke magter selv at flette dem – så kan du købe dem på Kreative Lises webshop – lige her.