Dette indlæg indeholder reklamelinks til de materialer, jeg har brugt til projektet.
Materialerne er købt hos Hobbii.dk og Rito.dk – begge 2 fantastiske webshops for kreative sjæle!

Det søde armbånd af knapper på en lille arm

Det søde armbånd af knapper på en lille arm

Brug de enlige knapper til et sødt armbånd

Da jeg sad og syede knapper i en bluse den anden dag, fik jeg pludselig en idé – knapperne kunne da også bruges til et armbånd!

Jeg havde tidligere købt en portion assorterede knapper, der er fine at bruge til småprojekter. Men de mindste knapper deri, bliver mine fingre aldrig gode venner med (for slet ikke at tale om min mands fingre), når de sidder i pigernes tøj. Så jeg tænkte, at de da i stedet kunne anvendes til noget andet.

Det var disse assorterede knapper i pink jeg havde købt, så de passede jo allerede godt sammen farvemæssigt. Jeg sorterede alle de små knapper fra i en skål, da jeg jo havde besluttet kun at bruge de mindste knapper.

De mindste knapper sorteret fra - klar til et armbånd

De mindste knapper sorteret fra – klar til et armbånd

 

Lav dit eget armbånd af knapper

Efter at have sorteret de knapper fra, som jeg ville bruge, så trådede jeg elastiktråden (også i pink, men den fåes i mange skønne farver – så jeg har nu et helt lager af elastiktråd…) og så var det bare at sætte knapper på nålen. Jeg valgte at føre elastiktråden gennem 2 huller i knapperne, da jeg syntes, armbåndet blev mere stabilt på den måde. Altså først i ét hul, og da jeg havde fået alle knapperne på tråden (så de passede til datterens arm), så startede jeg forfra med nålen, og førte den igennem det modsatte hul i knapperne.

Et lille tip!
Undlad at klippe elastiktråden, inden du går i gang – vent til du er færdig.
Hvorfor?
Fordi så undgår du, at knapperne ryger ud i den anden ende. Og du sparer på tråden – du får hverken klippet for meget eller for lidt af.

Jeg valgte at sortere knapperne i samme størrelse, da armbåndet var til min datter. Men skulle jeg lave et til mig selv, ville jeg nok bruge knapper i forskellige størrelser, for at give et andet udtryk (men det var jeg bange for ville blive for klodset til datteren).

Jeg havde ikke det helt store knappelager, og derfor var det smart at købe en dynge assorterede knapper. Men hvis man har et lager i forvejen, kan man jo sagtens bruge det 🙂 Og det bliver armbåndet jo kun endnu mere personligt af!

 

Jeg håber, du fik lyst til at anvende nogle af de knapper, der måske bare ligger og fylder. God fornøjelse 🙂

Kh. Lise