Hæklede pulsvarmere

Hæklede pulsvarmere

Fryser du om hænderne, så hækl et par nemme pulsvarmere

Jeg fryser tit mine hænder, når jeg arbejder ved computeren, både hjemme og på job. Og for nogle år siden var der en sød kollega, som forbarmede sig over mig – hun strikkede et par pulsvarmere (eller håndledsvarmere). Og de er blevet flittigt brugt siden!

Nu har jeg så selv fremstillet mit andet par – i hæklet udgave vel at mærke 🙂

 

DIY – sådan laver du et par nemme pulsvarmere

Pulsvarmerne er hæklet frem og tilbage i bagerste løkke – det giver det riblignende look.

Du skal bruge:

  • Hæklenål str 3
  • Strømpegarn (superwash uld/nylon) (50 g – 210 m)
  • Nål
  • Saks

Forkortelser:
lm = luftmaske(r)
stm = stangmaske(r)

Opskrift:

Nedenstående opskrift passer til mig – men start med at slå 50 lm op, og se om det giver en tilpas længde til dig. Forkort eller forlæng alt efter behov.

Antallet af rækker er selvfølgelig også afhængig af omkredsen af dine håndled, og hvor stramt/løst du ønsker, de skal være. Mål derfor efterhånden, som du nærmer dig de 25-30 rækker.

1. rk: 50 lm + vend med 2 lm
2. rk: 50 stm + vend med 2 lm
3.-28. rk: 50 stm i bagerste løkke + vend med 2 lm
29. rk: 50 stm i bagerste løkke + afslut med kædemaske (OBS: bryd IKKE garnet endnu)

Den ene pulsvarmer ”monteres” som følger:
Hækl første og sidste række sammen med kædemasker – stadig i bagerste løkke. Hækl de første 10 masker sammen, hækl derefter 11 km i kun den ene række (det giver åbningen til tommeltotten), og til slut hækles de sidste 29 masker sammen. Luk af.

Den anden pulsvarmer ”monteres” som følger:
Hækl første og sidste række sammen med kædemasker – stadig i bagerste løkke. Hækl de første 29 masker sammen, hækl derefter 11 km i kun den ene række (det giver åbningen til tommeltotten), og til slut hækles de sidste 10 masker sammen. Luk af.

Hvis du gerne vil have en mere printvenlig udgave af opskriften, så er den selvfølgelig her i pdf-udgave 🙂

 

Gør dine pulsvarmere personlige

Som altid kan jeg godt lide at sætte mit eget præg på mine projekter – måske du har det på samme måde? Det ene par af mine pulsvarmere er derfor hæklet i rib som denne, men med nogle rækker med skiftevis fastmasker og popcornsmasker (på oversiden). Det giver et fint udtryk.

Man kan også hækle nogle små applikationer, og sy fast.

God fornøjelse. Hvis du skulle få lyst til at dele et billede af DINE pulsvarmere, så send mig endeligt et billede (mail: kontakt@kreativelise.dk) eller tag mig på instagram (@kreative_lise eller #kreativelise). Så bliver jeg så glad 🙂

Kh. Lise