Flettet stjerne i krølbånd

Flettet stjerne i krølbånd

Flet smukke stjerner af krølbånd

Når butikkerne finder julevarerne frem, kan jeg ikke gå forbi hylderne med krølbånd (dekorationsbånd med ståltråd). Og det er ikke fordi jeg laver mange juledekorationer med flotte bånd og sløjfer. Det er fordi, jeg fletter stjerner af dem!

Hvis man finder det helt rigtige krølbånd, så kan man lave de mest fantastiske stjerner. Den blå stjerne på billederne er lavet af 5 cm bredt bånd, med stive guldkanter. Stjernen bliver ekstra smuk, fordi båndet er gennemsigtigt – så kan solen eller lyset rigtigt spille i den.

 

Guide til at finde det rigtige krølbånd

Smag og behag er jo vidt forskelligt, men her er, hvad jeg kigger efter, når jeg jagter godt flette-krølbånd 🙂

 • Bredden
  • Bredden er selvfølgelig vigtig i forhold til. hvor stor stjernen bliver. Men den er også afgørende for, hvor meget krølbånd du skal købe. En god huskeregel til denne slags stjerner er; hvis båndet er 4 cm bredt – så skal du bruge 4 m i alt – dvs. hver strimmel skal være 1 meter (og foldes midt på)
 • Længden
  • Længden er vigtig, når du skal regne ud, om du kan nøjes med én rulle til én stjerne. Og hvis man ligesom jeg, er lidt økonomisk (nogle vil kalde det nærig – jeg synes “økonomisk” lyder bedre…) – så kan det være, at du kan flette én stjerne af 2 ruller krølbånd. Men måske bliver der så meget til overs af den anden rulle, at du kan flette 2 stjerner, hvis du køber 3 ruller krølbånd. Det står jeg hvert fald altid og regner på – og der er huskereglen ovenfor jo nem at have med at gøre.
 • Hvor meget ståltråd er der i?
  • Det almindelige dekorationsbånd uden ståltråd kan godt bruges (men jeg foretrækker det ikke). Det giver nogle meget “bløde” stjerner. F.eks. bliver spidserne/takkerne ikke flade og spidse, men mere runde i det.
  • Så er der krølbåndet med ståltråd i kanten (det er vel det mest almindelige…). Det er godt til at lave spidse takker, men jo bredere det er, jo sværere er det at trække båndet igennem. Man skal være meget forsigtig, for man kan nemt komme til at trække skævt, når der ikke er “stivelse” i hele båndets bredde.
  • Og så er der krølbåndet med ståltråd i hele båndets bredde. Det er det nemmeste bånd at flette stjerner med, fordi det er så stift. Det er også det, man bedst kan lave helt spidse takker med.
 • Mønsteret/motivet/farven
  • Båndets udseende er selvfølgelig også vigtigt. Det er bedst, hvis det er ens på begge sider. Det blå bånd jeg har brugt til stjernen på billedet, er med guldkanter på begge sider. Men motiverne er guldfarvet på den ene side, og sølvfarvet på den anden side. Det synes jeg ikke gør noget.
  • Hvis det er “vævet” bånd, så er det ofte ikke ens nok til, at det bliver pænt. Der vil ofte være en masse tråde på bagsiden.

 

Flettet stjerne i krølbånd i vinduet med sne og sol

Flettet stjerne i krølbånd i vinduet med sne og sol

Her var lidt gode råd til at komme i gang med at flette stjerner af krølbånd. Husk for øvrigt en god saks – det er altid vigtigt med en god saks, når man skal klippe spidser på stjernen – men husk på, at der måske er ståltråd i krølbåndet, og det er hård ved saksen.

Rigtig god fornøjelse – jeg håber du får flettet nogle smukke stjerner, som vil gøre glæde hos dig selv eller én du holder af.

Kh. Lise