Hæklede grydelapper

Hæklede grydelapper

Gratis opskrift på hæklede grydelapper

Min mor har i mange år hæklet grydelapper – rigtig mange grydelapper. Hun har aldrig haft en opskrift på den, men har bare sat sekskanter sammen til en grydelap. Nu ved I så også lidt om, hvor mine kreative gener kommer fra 🙂 (de kommer dog også fra min far, men det er en helt anden historie)

Jeg har selvfølgelig også fået et par grydelapper i selvvalgte farver for mange år siden. Og de holder endnu – og de er gode tykke!

For et par år siden besluttede jeg mig så for at lure min mor idéen af, og hæklede et par til nogle søde regnbue-venner. Opskriften fik jeg aldrig skrevet ned, men det fik jeg gjort nu her i sommerferien. For nu lykkedes det nemlig også at få lavet et par til vores sommerhus, og de grå grydelapper fra Ikea rykkede bagerst i skabet.

SÅ kære venner – må jeg præsentere:

En gratis opskrift på hæklede grydelapper

Psst… – du kan finde en printvenlig opskrift i pdf nederst i dette indlæg…

Grydelapperne er hæklet rundt med stangmasker. Du skal bruge 8 sekskanter pr. grydelap – dvs. i alt 16 til et par.

 Du skal bruge:

  • Hæklenål str 3
  • Bomuldsgarn (50 g – 170 m)
  • Nål
  • Saks

Forkortelser:

mr = magisk ring
km = kædemaske(r)
lm = luftmaske(r)
stm = stangmaske(r)
faux = “falsk” stangmaske (se her hvordan du laver den) (kan erstattes af 2 lm)

 

Opskrift:

OBS: Den første stm i hver omgang skal erstattes af en faux eller 2 lm (se ovenfor). Og den sidste lm i hver omgang skal erstattes af en km i faux (eller anden lm), så omgangen sluttes af. 

  1. omg: mr med *2 stm + 1 lm* – gentag *-* i alt 6 gange (18)
  2. omg: *2 stm i hver af de 2 stm + 1 lm* – gentag *-* i alt 6 gange (30)
  3. omg: *2 stm i den første stm + 1 stm i de næste 2 stm + 2 stm i den sidste stm + 1 lm* – gentag *-* i alt 6 gange (42)
  4. omg: *2 stm i den første stm + 1 stm i de næste 4 stm + 2 stm i den sidste stm + 1 lm* – gentag *-* i alt 6 gange (54)
  5. omg. *2 stm i den første stm + 1 stm i de næste 6 stm + 2 stm i den sidste stm + 1 lm* – gentag *-* i alt 6 gange (66)
  6. omg. *2 stm i den første stm + 1 stm i de næste 8 stm + 2 stm i den sidste stm + 1 lm* – gentag *-* i alt 6 gange (78) 

 

Opskrift med farveskifte (som den midterste sekskant):

OBS: Den første stm i hver omgang skal erstattes af en faux eller 2 lm (se ovenfor). Og den sidste lm i hver omgang skal erstattes af en km i faux (eller anden lm), så omgangen sluttes af.

Følg ovenstående opskrift og brug én farve til hver omgang.

 

Hæft enderne på alle sekskanterne, og hækl en strop på én af dem (pr. grydelap). Jeg har gjort det på den røde lap, og brugt rødt garn. Mine stropper er lavet med en lm-kæde (ca 15 lm), og så er der hæklet 20 fm hen over lm-kæden.

Så er der bare tilbage at sy sekskanterne sammen med kastesting.

 

God fornøjelse

Grydelapperne kan selvfølgelig gøres ekstra personlige med dine yndlingsfarver, striber eller andre mønstre i sekskanterne. Den midterste kan f.eks. laves med de 6 farver i hver deres trekant. Så bliver grydelappen til 6 ”isvafler” i hver sin farve.

Kun fantasien sætter grænser.

Hvis du skulle få lyst til at dele et billede af DINE grydelapper, så send mig endeligt et billede (mail: kontakt@kreativelise.dk) eller tag mig på instagram (@kreative_lise eller #kreativelise). Så bliver jeg så glad 🙂

Kh. Lise

Her er den gratis opskrift i en printvenlig pdf-fil:
Gratis opskrift på hæklede grydelapper