Knap hver tredje - plakat til fordel for Knæk Cancer

Knap hver tredje – plakat til fordel for Knæk Cancer

Ny plakat til salg til fordel for Knæk Cancer

Sidste år tegnede jeg plakaten “Een ud af træ”, som jeg solgte til fordel for Knæk Cancer. Og lørdag i uge 43 sendte jeg kr. 1.277 afsted til Knæk Cancer. Dét, at der var så mange, der støttede op og købte min plakat for at være med til at donere penge til Knæk Cancer – dét har selvfølgelig gjort, at jeg igen i år har tegnet en plakat til Knæk Cancer.

 

Mine tanker bag årets tegning

Sidste år kom inspirationen til mig, da jeg sad i sommerhuset og tænkte over, hvad jeg skulle tegne. Jeg sad og læste på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside, og jeg fandt lidt fakta om kræft. Jeg kan huske, at jeg blev meget overrasket (vel nærmere chokeret) over, at hver tredje dansker får kræft. Hver tredje. En ud af tre. Og jeg sad og kiggede ud af vinduet, mens jeg forsøgte at forstå det faktum. Jeg fik øje på et specielt fyrretræ på nabosommerhusets grund – og straks var idéen der: Een ud af træ.

Siden uge 43 sidste år, har jeg så spekuleret på, hvad motivet skulle være i år. Var der flere fakta, jeg kunne blive inspireret af, ordspil, eller skulle jeg arbejde videre med min idé fra sidste år? Enden på det blev, at jeg arbejdede videre med det faktum, at hver tredje dansker får kræft. For det faktum, synes jeg stadig er utroligt, og jeg kan stadig få gåsehud, når jeg tænker på det. Det fortæller jo i al sin enkelhed, hvor meget kræft fylder. Det er jo ikke “bare” hver tredje dansker –  det er også alle de pårørende til de kræftramte. Det er ikke uden grund, at man nogle gange synes, at man ofte har kræft tæt inde på livet.

 

Knap hver tredje

Igen i år kom inspirationen i sommerhuset. Eller nærmere bestemt udenfor sommerhuset, i det der skulle forestille en græsplæne (vist mere en naturgrund…) Kongens knapper. De hedder måske mere rigtigt engelsk græs – men i Thy hedder de altså kongens knapper. Ligesom fyrretræerne kan de vokse i sandjord. Blomsterne står ranke og blafrer i vinden, uanset hvor meget det blæser.

Kigger man nærmere på kongens knapper, så består hvert enkelt lille blomsterhoved, jo af en masse små blomster. Hvis én bliver syg, berører det mange. Lige som med celler og med mennesker. Og hvad angår mennesker, er cancer jo ikke kræsen – den rammer både høj og lav i samfundet, selv konger.

Knap hver tredje er måske udtryk for ønsketænkning – at statistikken må begynde at gå den anden vej. Men mest af alt er det den kunstneriske frihed til at kalde min tegning, hvad jeg synes passer bedst til både motiv og budskab.

Støt Knæk Cancer - køb plakaten "Knap hver tredje" tegnet af Kreative Lise

Støt Knæk Cancer (Kræftens Bekæmpelse)

Du kan støtte Knæk Cancer ved at købe nogle af mine Knæk Cancer-varer. Der er plakater fra både 2018 og i år. “Een ud af træ” og “Knap hver tredje” – de fås i størrelserne A3 og A4. Du kan også – som noget nyt i år – købe kort med begge motiver. De fås i størrelserne A7 (uden kuvert) og A6 (med kuvert). Se alle Knæk Cancer-varerne her.

Kommer der bestillinger efter uge 43 (hvor Knæk Cancer løber af stablen på TV2) – så er beløbet selvfølgelig med i puljen til næste års Knæk Cancer 🙂

Jeg håber, vi sammen kan samle en masse penge ind til Knæk Cancer. Sammen er vi bare stærkere!

Kh. Lise