En personlig vase til Farmor

En personlig vase til Farmor

Hvad skal vi finde på til Farmor?

Som nogle måske kan huske, blev pigernes Farfar 60 år i efteråret. Den gang brugte jeg meget tid på at finde på en sød og personlig gave til ham fra pigerne. Resultatet blev et Julerose-fad med pigernes hænder på (se eller gense det her). Jeg var rigtig glad for resultatet, og det var Farfar vist også. Men var det gennemtænkt? Nej! For her i foråret blev Farmor 60 år… Hvad skulle hun nu have? Det skulle jo ikke være det samme – men omvendt, skulle det jo også være på “niveau”.

Jeg var omkring mange forskellige idéer, og endte ud med at jeg skulle have fat i en kongelig vase, som hænderne kunne tegnes på. Det burde jo være let nok. Troede jeg… Til stumpemarked i Herning havde jeg nok de første 20 vaser i hænderne! Enten var de for små, eller der var motiv bag på vasen, eller vasen havde bare ikke den rigtige facon eller det rigtige motiv. I den sidste stand var den der – en sød mindre vase, med 2 blomster på (passede jo godt med de 2 piger, som vasen skulle være fra), og bagpå var der en lille sommerfugl, som pigerne kunne “holde” i hænderne.

Endelig var vasen i hus – og så var det bare frem med sprit og porcelænstusch. Men først skulle jeg have tegnet pigernes hænder på papir, som jeg herefter klippede ud, og flyttede rundt på vasen, indtil motivet var helt rigtigt.

Så sprittede jeg vasen af, og begyndte at skrive og tegne på den, for til sidst at sætte vasen i ovnen.

Resultatet blev igen som forventet/håbet, og den bragte også glæde hos Farmor 🙂

En hånd på bagsiden af Farmors personlige vase

Den ene hånd på bagsiden af vasen

To hænder på bagsiden af Farmors personlige vase

Og her ses begge hænder på bagsiden af Farmors personlige vase – med sommerfuglen på tommeltotten

 

Igen kan jeg kun anbefale at lave en personlig gave som denne. Porcelænstuscher er så taknemmelige at arbejde med, og resultatet bliver så unikt og personligt. Hvis børnene er lidt større kan de også selv tegne med tuscherne, hvilket sikkert vil vække endnu større glæde hos modtageren.

Kh. Lise