Varebillede STX / HF studenterhue tegnet af Kreative Lise

Kort til studenter – studenterhue tegnet af Kreative Lise

Studenter hører sommeren til

Foråret er en dejlig tid. Først springer træerne ud med deres lysegrønne blade. Derefter er det konfirmandernes tur til at stråle om kap med solen, og først på sommeren er det så studenternes tur til at fylde billedet med glade miner, og ikke mindst lufte den nyerhvervede hue.

Mine telegrammer med mine motiver af THYs kirker (og indtil videre en enkelt uden for THY) er blevet taget rigtigt godt imod – tusind tak for det! Uden jer ville det bare ikke være nær så sjovt.

Derfor synes jeg også, I skal have et fint lykønskningskort til årets studenter. Og for en kort stund, skal du ikke bekymre dig om, hvilken farve, det nu er, det skal være. For mine stregtegninger tager sig nu engang bedst ud i sort/hvid. Så mine studenterhuer er ikke bordeuxrøde, mørkeblå, lyseblå, lilla eller alle mulige andre farver. Til gengæld er de mere detaljeorienterede (jeg elsker jo detaljer). Så i stedet for at kigge efter farven, skal du nu kigge efter kokarden (det lille emblem, der sidder på rosetten foran på huen).

Jeg har foreløbig lavet med de 3 mest almindelige kokarder:

  • Dannebrogskorset – den oprindelige studenterhue. Den passer til STX- og HF-studenter
  • Merkurstaven – passer til HHX, EUX og EUD.
  • HTX-bogstaverne – som sjovt nok passer til HTX-studenten.
STX-studenter - kokarde

STX – kokarden med dannebrogskorset

Og hvor sætter man sin signatur på en tegning af hue? Normalt vis skriver jeg “LB” i nederste højre hjørne, gerne et listigt sted, hvis det findes. Det kan være i et buskads, eller i en sten på et kirkegårdsdige. Men på huen, har jeg skrevet det på knappen på siden af huen 🙂 På min egen hue står der 3.x på den ene knap, og et årstal på den anden. Et årstal som vidner om, at huen efterhånden har nogle år på bagen (det samme har studenten, vil nogle nok mene…)

Kreative Lises signatur på knappen

Kreative Lises signatur på knappen

De nye lykønskningskort

Kortene er printet på ekstra lækkert papir (ligesom telegrammerne), og fås i 2 størrelser:

  • A6 – Her får du ét dobbelt kort med kuvert. Kortet er foldet i toppen.
  • A7 – Her får du ét dobbelt kort (uden kuvert) – ideel til at sætte i en buket eller en langstilket rose, eller blot lægge ved en gave. Kortet er foldet i venstre side.

Se alle kortene lige her – du må også gerne købe.

Jeg vil ønske de unge, håbefulde studerende en god eksamenstid. Og husk på, det er ikke karaktergennemsnittet, der betyder mest – det er jeres personlighed og karakter! Det vil bringe jer længere, end et højt snit <3

Kh. Lise